Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖRÖMHÍR WETTENBERGBŐL!!!

2014.03.11

 A fenti címmel látott napvilágot a helyi újságban egy tudósítás, mely a március 8-án, 

w6.jpg

Wettenbergben megrendezett batyus-bál eseményeit mutatta be. 
Ezt a régi szokást, 7 év szünet után elevenítette fel a Heimatverein Zsámbék. Idén a launsbachi polgárok házában került sor a bálra. Az eseményen részt vett Thomas Brunner polgármester és Gerhard Schmidt tiszteletbeli polgármester is. Brunner, a júniusban(június 19-23), Zsámbékon megrendezésre kerülő 25. partnerkapcsolati jubileumnak is kampányolt beszédében és buzdította a jelenlévőket a részvételre.
Az egyesület elnöke, Ludwig Hankowetz nyitotta meg a bált és köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Manfred Barho-nak, akinek ősei Zsámbékról származnak. Ő mesélte el a batyus-bálok mibenlétét a nagyszámú közönségnek. Az est során tombolasorsolásra is sor került, melynek fődíja egy ZSÁMBÉKI SVÁB népviseletbe öltöztetett baba volt. A bálban a Wissmarer Blaskapelle zenélt.
A cikk végén egy kis megjegyzés:
Schön war's - Egészségedre 
A cikk elküldését és a tudósításokat, fotókat köszönjük Doris Pfaffnak.
Az est folyamán a örömmel hallgatta a közönség az aznap Zsámbékon megtartott régi temető takarításának(melyben sok sváb sír található) sikerét. Az egyik vendég még frissiben nyomtatott képeket is vitt magával, hogy megmutassa a közönségnek, milyen értékőrző munkát végez a civil társadalom Zsámbékon.

 

wettenberg-ii.jpg

 

w3.jpg

 

w5.jpg

 

w4.jpg