Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyermeknap a Városligetben: a Német Nagykövetség is ott volt a Nemzetek Utcájában

2013.06.06

 Idén is képviseltette magát standjával a Német Nagykövetség a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából szervezett „Nemzetek Utcájában”  május 26-án a Városligetben.

kindertag2013_06.jpg

A Nemzetek Utcájában a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várták az európai és Európán kívüli kultúra, szokások és hagyományok iránt érdeklődő látogatókat. Lehetett játszani, énekelni, táncolni, vagy egész egyszerűen beszélgetni a nagykövetségek és kulturális intézetek munkatársaival. Kiváló lehetőség volt ez arra is, hogy megismerhették a látogatók más országok kultúráját és szokásait. Fiatalok, idősebbek, kicsik és nagyok, mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

A német sátornál, mint ahogy már évek óta, nagy érdeklődésnek örvendő játékokat és versenyeket szerveztünk: kapuralövés, kosárlabda és rajzverseny, hogy csak néhányat említsünk. Az elmúlt években immár számos gyereknek és felnőttnek örömet szerző és közreműködésre invitáló zsámbéki LOCHBERG gyerektánccsoport az idén is fellépett színes népviseletében. A táncosok a Városligeti Nagyszínpadon is bemutatkoztak és képviselték a nagykövetséget.

A gyermeknapi rendezvényt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezi Budapest városával közösen.

Forrás:

www.budapest.diplo.de/Vertretung/budapest/hu/06__Ku/Bilaterale__Kulturbeziehungen/130526__Kindertag2013.html

 

kindertag2013_07.jpg

 

kindertag2013_01.jpg

 

kindertag2013_09.jpg

 

kindertag2013_05.jpg