Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi Koncert a Zichy kastélyban

2009.11.18

Szárnycsapásokat hallunk, csengő cseng valahol, várjuk a hóesést. Eljött az az idő, mikor a teát imádjuk fahéjjal inni, minden héten eggyel több gyertyát gyújtunk az adventi koszorún. A gyerekek ilyenkor fejből vágják, hányat kell még aludni...

Eljön aztán az utolsó hét, mikor is a várakozás kapujában állunk és már csak tényleg pár nap van hátra Szent Estéig. Azon a vasárnapon, mikor meggyújtjuk az utolsó gyertyát a zsámbéki Zichy grófok kastélyának kápolnája visszautazik az időben. Emberekkel telnek meg a padok, gyertyák égnek lámpák helyett, fiatalok és gyerekek gyűlnek a karzaton és a grófi helyet is elfoglalják titokzatos emberek.

Történni fog valami. Valami egyedi, amely csak egyszer lesz látható Zsámbékon. Csak egyszer, mert amit az ember a szívével varázsol, azt csak egyszer tudja igazán úgy odavarázsolni, ahogyan azt szeretné.

Mindez december 20-án délután fog végbemenni...A hagyomány lángjának őrei adnak koncertet a szívükkel.

A program végtelenül egyszerű. Mindenkinek vannak olyan kis "belső produkciói" , melyek benne élnek, régóta tervezi őket, dédelgeti, tökéletesítgeti és csak annak mutatja meg, akit a legjobban szeret. Ilyen kis egyedi műsorszámokat fogunk látni. Melyeknek a "műsorszám" megnevezése talán nem is helyénvaló, hiszen ezek a mi lelkünk apró puzzle darabkái lesznek. Olyan dalok, melyeket régóta énekelgetünk, de soha senkinek még nem mutattuk be, olyan zenék, melyeket csak erre a napra gyakorolunk, olyan versek, melyek bennünk születtek és olyan egyedi kis előadások, amiket a szívünkkel alkottunk.

 

Nem titok, hogy a szüleinket és szeretteinket akarjuk ezekkel megajándékozni és mindazon jó embereket, akik nyitott szívvel fordulnak felénk.

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Lochberg Regionális Tánccsoport

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.