Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszprémi fellépés Katalin napon

2009.11.22

Veszprém ( németül Wesprim vagy Weißbrunn, latinul Vesprim) megyei jogú város a Dunántúlon, Veszprém megye székhelye. Egyetemi város, mely a Pannon Egyetemnek is   otthont ad és sokan, ha Veszprém nevét említik nem felejtik el hozzátenni, hogy a "Királynék városa". Ezt a megtisztelő nevet a város azzal érdemelte ki, hogy első szent királyunk feleségének bajor Gizellának kedvenc tartózkodási helye volt és később a veszprémi püspökök  koronázták meg a magyar királynékat és viselték a királyné kancellárja címet.

 

Kép

I. Szent István és Gizella királyné szobra Veszprémben a várban

 

De térjünk vissza a Lochberg Tánccsoport soron következő fellépéséhez, amely a Pannon Egyetem Germanisztika Szakestjének fényét fogja emelni( a Lochberg szívesen látott vendég többek között az ELTE  Germanisztika szakának rendezvényein is Budapesten). Kevesen tudják, hogy Veszprém volt az első magyarországi város, ahol egyetemi rangú felsőoktatási intézményt alapítottak (Káptalani Főiskola), ahol a diákok jogot, teológiát és a hét szabad művészetet (azaz bölcsészetet) hallgathattak, itt képezték a kor diplomatáit. 1276-ban azonban Csák Péter seregei elpusztították az intézményt, amely már nem épült újjá. Veszprém 1949-ben, a Budapesti Műszaki Egyetem egyik karának a városba telepítésével nyerte vissza egyetemi városi rangját. Az intézmény 1951-ben vált önállóvá; jelenleg Pannon Egyetemnek hívják. Az egyetemnek ma öt kara van, és több, mint 10 ezer hallgató tanul a modern filológiai és társadalomtudományi, a gazdaságtudományi, a mérnöki, az informatikai és a mezőgazdaságtudományi szakok valamelyikén.

A Lochberg Tánccsoport egyik alapítótagja is a Pannon Egyetem ötödéves hallgatója Germanisztika szakon, így 2 év után ismét "hazai földön" fogja megmutatni az egyetem vezetésének és diáktársainak, hogy kemény egyetemi élete mellett, hogyan, milyen nemes dolgokkal tölti szabadidejét szorgalmi és vizsgaidőszakban egyaránt.

 

Kép

 

A hivatalos MEGHÍVÓ:

November 25-én (szerdán) Germanisztika szakest kerül megrendezésre
19:30-as kezdettel a DC-ben. Megjelenés alkalomhoz illő öltözetben. Lesz
welcome drink, svédasztal, műsor( Lochberg Regionális Tánccsoport Zsámbékról) , zene Jézussal hajnalig! Minden szakon
belüli, szakon kívüli érdeklődőt szeretettel várunk! Gyertek minél többen!
A jegyárak a következők:

belsős: 1500 ft
külsős: 1700 ft

A jegyek elővételben és a helyszínen is ugyanannyiba kerülnek.

A póló 750 forintba kerül a jegyáron felül. Tombolaárusítás is lesz a
helyszínen.

A szervezőség nevében üdvözlettel:

Kupás-Deák Zoltán

 

A mappában található képek előnézete Veszprém 2009. Katalin nap/Auftritt in Wesprim

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.