Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Népszámlálás 2011 - az LDU felhívása

2011.09.29

TISZTELT MAGYARORSZÁGI NÉMET HONFITÁRSAINK!

 

2011-ben népszámlálást tartanak az Európai Unió valamennyi államában, így Magyarországon is.

 

A hazánkban, október hónapban sorra kerülő népszámlálás során ismét lehetőségünk lesz arra, hogy nyilatkozzunk nemzetiségi hovatartozásunkról, anyanyelvünkről, valamint arról, milyen nyelven beszélünk családunk, barátaink körében általában.

 

Bár a nemzetiségi, nyelvi kötődésekre vonatkozó kérdésekre nem kötelező válaszolni, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata arra bíztat és kér mindenkit, akinek fontos a németséghez való tartozása, hogy ezt a népszámlálás során vallja meg!

 

A népszámlálás eredményei hosszú távra meghatározzák oktatási rendszerünk alakulását, óvodáink, iskoláink jövőjét, az általunk is lakott települések fejlődését. Közvetlen hatással lesznek a nemzetiségi önkormányzatok és civil szervezetek állami támogatására, anyanyelvünk, kulturális hagyományaink megőrzése érdekében végzett munkánk elismerésére.

 

A magyarországi németség évszázadok óta gazdagítja közös hazánk kultúráját, szorgalmas munkával járult és járul hozzá Magyarország fejlődéséhez. Anyanyelvünk, baráti, rokoni kapcsolataink révén összekötő, közvetítő kapocs vagyunk hazánk és a németül beszélő 100 milliók sokasága között. Joggal lehetünk büszkék nyelvi és kulturális örökségeinkre, intézményeink, egyesületeink és önkormányzataink identitásunk megőrzésért végzett tevékenységére, anyaországi kapcsolatainkra.

 

Egyenrangú magyar állampolgárokként és európaiakként valljuk meg emelt fővel a népszámlálás során is, hogy magyarországi németek vagyunk!

 

Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

 

Heinek Ottó

elnök

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.