Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Külön táncpróbák indulnak a kisgyerekeknek

2012.09.27

 Október 5-től minden pénteken 16:30-tól a zsámbéki Zichy Miklós Általános Iskolában tartja előképző csoportja részére - 5-8 éves korig - próbáit a Lochberg Regionális Tánccsoport.

Sok szeretettel várjuk ebbe a korcsoportba a táncolni vágyó gyermekeket Zsámbékról és környékéről. Próbáinkon sok koreográfiát, táncjátékot, éneket, mondókát és a sváb és magyar táncok alaplépéseit sajátíthatják el a kis táncosok.

Az utánpótlás csoportunk továbbra is péntekenként 17:30-tól próbál, szintén a Zichy Iskolában. Ide is várjuk a jelentkezőket( 9-14 éves korig).

A nagycsoport próbáit  pedig pénteken 19 órától tartjuk a Zichy Miklós Általános Iskolában. Ide is lehet még korlátozott számban jelentkezni (lányoknak csak fiú párral).

A Lochberg Tánccsoport 8 éve kezdte meg működését, azóta szívügyének tekinti a Zsámbéki-medence sváb hagyományainak megtartását, mely nálunk nem csak egy jól csengő mondat, hanem tagjaink valóban előkészítik, megélik és tanulják a zsámbéki és környékbeli hagyományokat, táncokat, énekeket. Mindezt jól képzett szakoktatók által, akik szintén életformaként vállalják fel őseink hagyományainak megőrzését. Évente veszünk részt európai táncfesztiválokon, teszünk eleget sok hazai fellépésünk mellett külföldi felkéréseknek. Jövőre 5. alkalommal fogunk részt venni Európa legnagyobb folklórfesztiválján. Nagyszabású programjaink: a Zsámbéki Sváb Esküvő, melyet háromévente rendezünk meg, az Október Fesztivál. Ezen eseményeinkről már többször tudósított az Magyar Televízió is. Idén augusztus 20-án Zsámbék Kultúrájáért díjban részesült a csoport. 2013-ban egy többnapos rendezvénysorozat keretében fogjuk ünnepelni a zsámbéki svábok 300 éves betelepítésének évfordulójának zárását.

További információval szívesen állok rendelkezésükre a 06-30-738-9056-os számon vagy tájékozódhatnak eseményeinkről a honlapunkon: 
www.schambek.eoldal.hu
És már a facebookon is elérhetőek vagyunk:
http://www.facebook.com/LochbergTanccsoport

Fuchs Sandra Titanilla
Lochberg Regionális Tánccsoport és Ifjúsági Kulturális Egyesület elnöke